قله الوند بلندترین کوه در کوهستان الوند است و ۳۵۸۴ متر ارتفاع داردو یکی از۱۵۱۵قله بسیار برجسته جهان بهشمار میرود[۱] این کوه در فاصله صخرهٔ بزرگ کوه الوند و دامنهٔ جنوبی آن که رو به تویسرکان است، شکافی کوچک و گود، سنگچین شدهاست. برخی عقیده دارند که این شکاف آرامگاه سام پسر نوح است. یک راه رسیدن به قلهٔ این کوه از مسیر دره گنجنامه، کیوارستان، میدان میشان و تخت نادر است.
میدان میشان چمن زاری وسیع در ارتفاع حدود ۲۶۰۰ متری است که چندین چشمه در آن جاری است و دارای دو پناهگاه، مسجد و حمام برای استفاده عشایر و چند ساختمان نیمه کاره دیگر است.
- پناهگاهی که در کنار آبشار ساخته شده جدیدتر و بزرگتر بوده که در سال ۱۳۵۵ قسمت سالن، سرویس و راهرو آن توسط هیئت کوهنوردی استان و بودجه تربیت بدنی استان ساخته شده و در سال ۱۳۵۸ طبقه دوم و خوابگاه به آن اضافه شد که از چشم انداز زیبایی برخوردار است.
- پناهگاه دیگر که در انتهای میدان میشان قرار دارد اولین پناه گاهی است که در سال ۱۳۴۵ توسط کوهنوردان و کمک مالی تربیت بدنی استان ساخته شد. تمامی کارهای ساختمانی آن توسط کوهنوردان آن روزگار انجام گرفت که نشان دهنده عزم و اراده آن کوه مردان بود. آن روزها جاده گنجنامه نبود و میدان میشان از عباس آباد و کوچه گرده پزی با رفتن به روی یال شروع شده و با طی مسیر دره یاسین ، تخت اول و دوم و سوم ، پیچ سرخ ، دروازه الوند و پیچ خسلانی به میدان میشان می رسید. در سال ۱۳۴۵ که ساخت پناهگاه شروع شد تمام وسائل مورد نیاز اعم از تخته و چوب و تیرهای ۴ متری تا ۱۲ متری همه و همه بر دوش کوهنوردان آنروز از عباس آباد تا میدان میشان حمل شد و سنگ سنگ بنای آن را دستهای آنان روی هم نهاد تا در زمستانها مکانی گرم و پناهی برای همه فراهم باشد. این پناهگاه، کوچکتر از پناهگاه اول می باشد.
در هر دو پناهگاه روزهای جمعه مواد غذایی به خریداران عرضه می شود.