کوه کرکس مشهور ترین و بلند ترین بخش کوه های مرکزی ایران در استان اصفهان است (فوقانی و مومنی، ۱۳۸۸). از معروف ترین و بلند ترین قلل این منطقه می توان از کرکس ۳۸۹۵ شاهین ۳۸۰۰ و کرگز (گرگش) ۳۵۸۸ نام برد.
پناهگاه کرکس :
هرگاه از مسیر جنوب کشه به سمت قله برویم این مسیر از طرق رود که در فاصله ۲۵ کیلومتری نطنز است شروع می شود طرق رود نیز در جاده نطنز-اصفهان قرار دارد و تا کشه که آخرین آبادی در مسیر است ۵ کیلومتر فاصله دارد. از کشه به طرف چشمه اصفهانی ها که در مجاورت یک مرکز توریستی (مرغداری سابق) است می رویم و بعد از چشمه در راه مالرو به طرف شمال رفته، تا به چشمه لیاسن برسیم که تا اینجا شیب راه کم است. از مشخصات این چشمه درختان گردو است، از اینجا به بعد شیب تند می شود. در مسیر باید از کنار آبشار بگذریم با پشت سر گذاشتن آبشار پناهگاه نمایان می شود. پناهگاه کرکس در سال ۱۳۸۴ به همت هیئت کوهنوردی استان اصفهان ساخته شده است و تنها پناهگاه موجود در منطقه کرکس است. پناهگاه کرکس شامل سه اتاق و یک سالن بزرگ می باشد که گنجایش دست کم ۶۰ کوهنورد را دارد. اتاق های تمیز، چشمه در کنار پناهگاه و سرویس بهداشتی از امکانات دیگر پناهگاه کرکس می باشد. پناهگاه بزرگ و زیبای در سال ۱۳۸۴ افتتاح گردیده است. مسئول پناهگاه آقای محمد حوض ماهی، فارغالتحصیل رشته تربیت بدنی از دانشگاه اصفهان است که از بعدازظهر چهارشنبه تا جمعه شب در آنجا حضور دارند. برای صعود در روزهای دیگر هفته و استفاده از پناهگاه، باید قبلا با هیئت کوهنوردی استان اصفهان هماهنگی لازم صورت پذیرد. البته جانپناه فلزی و قدیمی کرکس کمی بالاتر از پناهگاه جدید هنوز قابل استفاده است.
بعد از پناهگاه که چشمه ای روبروی آن دائماً جریان دارد راه مالرو با شیبی تند در کنار شن اسکی ادامه می یابد تا به آسمان گدار می رسد و قله نمایان می شود. راه بازگشت از شن اسکی است متوسط زمان صعود از این مسیر ۵ ساعت است.
مسیرهای دیگر برای رسیدن به قله وجود دارند که به شرح ذیل می باشند:
مسیرجنوبی: روستای کشه، متوسط زمان صعود بین ۵ تا ۷ ساعت (متداول ترین مسیر صعود)
مسیرشرقی: روستای طامه، متوسط زمان صعود بین ۷تا ۸ ساعت
مسیرشمال شرقی: روستای اوره، متوسط زمان صعود ۶ ساعت
مسیرشمال غربی: روستای بیدهند، متوسط زمان صعود ۶ ساعت
خطالراس
مسیر چشمه لاعشه: از طریق چشمه اصفهانیها
خط الراس
مسیر گله: از مسیر طامه